Kamaz zonder neusjes de Dakar in

Nieuws
31-12-2015 | Door Iep van der Meer

In de komende Dakar rally rijdt titelverdediger Kamaz gewoon weer met frontstuur trucks. Eerder doken er foto's op van de Kamaz met een Mercedes Zetros neusje maar die staan voorlopig even in de ijskast.

Het team van Kamaz is ook dit jaar weer de grote favoriet. Hoe geweldig onze Nederlandse teams zich ook voorbereiden, die Russen zijn zo vreselijk sterk en professioneel dat je ze bijna niet voorbij komt. Die mannen werken het hele jaar voor het team en doen niks anders dan trainen. Ja, het mag wat kosten bij Kamaz. In het filmpje wat je hier ziet tonen ze even hoe professioneel het er aan toegaat bij Kamaz.

Door de omvang van het team kan de koploper vrijgehouden worden van achtervolgers. De rest maakt zich gewoon lekker breed en klaar is Klara. Tegen zo'n tegenstander kun je eigenlijk alleen maar hopen dat er voorin heel veel stuk gaat. Toch kan het wel degelijk, dat hebben zowel Gerard de Rooy als Hans Stacey eerder bewezen. Ook Martin van de Brink heeft goede kaarten in handen, getuige zijn winst in de Oilybia rally in 2015. Toch, als we kijken naar het Kamaz geweld dan kunnen we eigenlijk stellen dat een positie in de top tien redelijkerwijs het hoogst haalbare is voor de Nederlanders.

De teams zijn inmiddels in Latijns Amerika waar ze zich prepareren voor de komende rally. De start vindt op 2 januari plaats in Buenos Aires in Argentinië. Alex Miedema zal voor BIGtruck de rally bijhouden met dagelijkse updates over de trucks, en dan vooral de achtergronden bij het nieuws vanuit het kamp van Mammoet Rallysport waar BIGtruck media partner van is.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2016
Brink1.jpg

Mammoet Rallysport is er klaar voor!

De Dakar 2016 is los, tenminste, officieel. Echt vlotten doet het nog niet want een ongeluk en slecht weer zorgen…
Nieuws
04-01-2016
5t1h_Oilibya201408100780_1.jpg

Dakar kent een trage start dit jaar

De Dakar rally wordt geplaagd door heel veel tegenslagen momenteel. Het slechte weer was al veel eerder voorspeld en…
Nieuws
04-01-2016
brinkbrand2.jpg

Mammoet renault brand volledig uit

Vandaag is tijdens de eerste echte etappe de Renault rallytruck van Martin van den Brink volledig afgebrand.