Nieuws
29-08-2018 | Door Iep van der Meer

Gisteren kwam ik bij Meer-Hazeldonk ons landje weer binnen en daar vond ik deze stoere oude Kenworth. De Nederlands gekentekende truck met het wat merkwaardige kleurtje heeft al een heel leven achter zich, getuige het schildje. De truck is namelijk lid van de 1 miljoen mijl club van Caterpillar, en dat is niet niks!

Een mijl is 1,6 kilometer en dat is dus een hele prestatie: 1,6 miljoen kilometer! Overigens is het niet aannemelijk dat de trekker dat zonder grote revisie gedaan heeft. De meeste Amerikanen worden halverwege de levensduur helemaal gereviseerd. Er is zelfs een hele industrie in de USA die zogenaamde 'glider kits' verkoopt. Dat zijn complete sets met slijtdelen, vaak inclusief stoelhoezen en andere dingen die wat sleets worden na verloop van tijd.

Nieuwe Kenworths kunnen gekocht worden met de MX 13 motor van DAF. Die gaat sowieso 1,6 miljoen kilometer mee, garandeert Kenworth.

Hoe dan ook, zo'n stoere Yank blijft een apart gezicht hier in Europa. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-05-2016
Kenworth_T700_.jpg

Kenworth Trucks naar Nederland!

Het Amerikaanse truckmerk Kenworth komt naar ons land. DAF trucks dealer Bakker Bedrijfswagens gaat de stoere Amerikaanse…
Nieuws
14-10-2016
Western-Star-Bandit1LR.jpg

Western Star eert Smokey and the Bandit

Dik 35 jaar sinds velen in de bioscoop heerlijk konden lachen om Smokey and the Bandit, komt het Amerikaanse truckmerk…
Nieuws
27-06-2023
SuperTruck-Landing-Page-552-thermal-brake

International Super Truck II rijdt 1 op 6,8!

Het Amerikaanse vrachtwagenmerk Navistar toont met de International Super Truck II hun visie op de toekomst.…