Nieuws
12-12-2017 | Door Tim de Jong

Het gaat goed met de voorverkopen van de nieuwe elektrische Tesla Semi, de vol elektrische truck waarmee Tesla het wegvervoer wil verduurzamen. Voedingsconcern Pepsico, bekend van frisdrank en chips, bestelt er 100.

Vorige week kocht de grootste bierbrouwer ter wereld, AB Inbev er veertig en voedingsgigant Sysco kocht er vijftig. De teller staat intussen op 267 stuks, maar niet iedereen maakt zijn bestelling publiek bekend. Het kunnen er dus wel meer zijn.

Genoemde bedrijven zijn zogeheten eigen vervoerders, dus bedrijven die hun transport zelf organiseren. Uit het beroepsvervoer zijn nog weinig orders genoteerd, met JB Hunt, een grote Amerikaanse vervoerder, als uitzondering.   

Tesla is intussen mondjesmaat begonnen met het uitleveren van de personenauto Tesla 3, waarvoor het tot zijn eigen verbazing een half miljoen pre-orders kreeg. De ontstane productieproblemen worden langzaam opgelost. De truck van Tesla deelt veel techniek met de '3' personenauto. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2021
Poul_Schou.jpg

Nog een paar 1 april grappen

Afgelopen week was BIGtruck niet de enige die een 1 april grap publiceerde. Wij verzonnen een elektrische V8 van Scania, die…
Nieuws
15-11-2017
tesla-truck.jpg

Wat weten we al van de Tesla Semi?

Wat weten we al over de Tesla truck die donderdagavond in de USA gepresenteerd wordt? De eerste plannen werden in 2016…
Nieuws
17-11-2017
TeslaTruckdriekwart.jpg

Tesla Truck heeft 800 km actieradius

Tesla heeft afgelopen nacht in Californië zijn nieuwe truck onthuld. Het is een zeer gestroomlijnd voertuig geworden,…