Rijkswaterstaat sluit A12 Utrecht-Nieuwerbrug af

Nieuws
27-09-2021 | Door Tim de Jong

Rijkswaterstaat verwacht van 27 september 21.00 tot 7 oktober 05.00 uur 2021 ‘heel ernstige’ verkeershinder op de snelweg A12 Utrecht richting Den Haag, tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk. Er is een complete afsluiting van de A12 tussen knooppunt Oudenrijn en Nieuwerbrug door groot onderhoud.

Door de slechte technische staat van de A12 is op korte termijn onderhoud nodig, zegt Rijkswaterstaat. “Het verder verschuiven van de werkzaamheden is niet mogelijk. We vervangen het asfalt tussen Woerden en Reeuwijk over een lengte van 4,5 km door dubbellaags geluidsreducerend asfalt. Daarnaast vinden er tussen knooppunt Oudenrijn en Woerden verschillende onderhoudswerkzaamheden plaats. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer leiden we zoveel mogelijk om. Weggebruikers moeten rekening houden met grootschalige omleidingen en extra reistijd. Die tijd kan oplopen tot 60 minuten.”

Op- en afritten

Naast de afsluiting hierboven, zijn ook de verbindingswegen en op- en afritten op dit traject afgesloten. Het is wel mogelijk bij Nieuwerbrug de A12 op te gaan.

Het is vanaf maandag 27 september 21.00 uur tot woensdag 29 september 12.00 uur mogelijk om gebruik te maken van oprit Woerden richting Den Haag. Vanaf woensdag 29 september 12.00 uur is deze gesloten en kunt u gebruik maken van de oprit Nieuwerbrug. Tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk zijn minder rijstroken beschikbaar.

Met een complete afsluiting van meer dagen achter elkaar, kunnen we in verhouding meer werk verzetten en is de hinder voor de weggebruiker het kortst. Ook kunnen we de veiligheid voor de weggebruiker en wegwerker beter garanderen dan bij kortstondige afsluitingen, aldus Rijkswaterstaat.

Er is een omleiding voor het verkeer richting Den Haag via de snelwegen A2, A9 en A4. Verkeer richting Rotterdam via de snelwegen A2, A27 en A15. Lokaal verkeer wordt via de gele informatieborden omgeleid.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-02-2019
MMBS.jpg

Twee onwenselijke situaties voor Rotterdam

Vorig jaar rapporteerde BIGtruck al meerdere keren over de zotte situatie op de Maasvlakte. Daar worden trucks…
Nieuws
20-11-2017
asfalteermachine.jpg

Rijkswaterstaat sluit A67 's nachts af

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de A67 tussen knooppunt Leenderheide en afrit (38) Helden in de richting…
Nieuws
29-09-2019
Inhaalverbodsbord.jpg.jpg

Uitbreiding inhaalverbod vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2020 wordt het inhaalverbod voor vrachtwagens fors uitgebreid. Op een aantal belangrijke wegen…