Nieuws
15-10-2019 | Door Tim de Jong

De Amerikaanse vakbond UAW heeft de smaak van stakingen flink te pakken. Al een dikke maand legt de bond fabrieken van General Motors plat. Sinds zaterdag zijn daar vijf fabrieken van Mack bij gekomen. Mogelijk raakt dit ook de productie van Amerikaanse Volvo trucks.

Niet minder dan 3500 personeelsleden van Mack Trucks zijn afgelopen zaterdag in staking gegaan. Ze zijn werkzaam in vijf fabrieken van het roemruchte merk. Mack zegt ‘teleurgesteld’ te zijn  in de houding van de bonden. Die hebben echter nogal een eisenpakket samengesteld. De UAW wil voor het Mack-personeel hogere lonen, zekerheid van hun baan, betere regeling voor hun woonlasten, een stijgende lijn in loonontwikkeling, betere werk- en vakantieschema’s, beter pensioen, betere zorgverzekering, overwerkregeling en betere contracten voor tijdelijke medewerkers. De bond zegt dat het hoog tijd wordt dat het personeel van Mack netter wordt behandeld en beter wordt gewaardeerd.

Volvo

In een van de fabrieken worden ook motoren en transmissies gebouwd voor Volvo trucks. Als de staking langer doorgaat, komt ook de productie van Volvo trucks in Amerika stil te liggen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2023
Stau-1400

Duitsland vreest maandag chaos door staking

Voor aanstaande maandag, 27 maart is er in Duitsland een landelijke transportstaking aangekondigd. Treinen,…
Nieuws
03-07-2019
IMG_3015-1400.jpg

30 jaar oude Mack nog dagelijks onderweg

Tussen alle moderne Euro-6 trucks ontwaarden we bij het tankstation van de Nobis in Asten een grote verchroomde…
Nieuws
23-03-2017
Jackmack1.jpg

Meet Jack Mack!

In de USA overdrijven ze graag een beetje, en dat blijkt ook nu weer op de Mid American Truckshow. Mack toont daar een pickup truck, maar…