Nieuws
24-02-2022 | Door Iep van der Meer

TLN raad al sinds een paar dagen transporten naar de Oekraïne af. Sinds donderdag 24 februari geldt de noodtoestand in het land waardoor ook de IRU adviseert geen ritten naar het land uit te voeren.

De Russische inval in de Oekraïne zorgt voor een bijzonder onstabiele en onveilige situatie in het land en dat is ook voor de van oorsprong Nederlandse Raben Groep reden om geen ritten meer uit te voeren. Raben is een flinke speler in het land en werkt voor grote, vaak West Europese ondernemingen. Op de website van Raben is een officieel statement te lezen: ,,Door de gebeurtenissen van militaire aard op het grondgebied van de Oekraïne informeren wij u dat de situatie momenteel zodanig is dat wij alle services uitgevoerd door Raben Oekraïne tijdelijk stil leggen. Dit geldt ook voor alle transporten en verschepingen van- naar en door het land. 

In deze moeilijke situatie is onze top prioriteit de veiligheid van onze medewerkers en de chauffeurs die voor ons werken. Onze gedachten zijn bij de Oekraïnse collega's en bij de inwoners van het land. Wij hopen op begrip voor deze maatregelen tijdens deze onvoorspelbare situatie die geheel buiten onze controle is.''

De Raben Group werkt in 14 landen vanuit 160 locaties met meer dan 10.000 medewerkers. In de Oekraïne heeft Raben 24 locaties waar vanuit 1050 voertuigen opereren. Verder heeft het bedrijf onder meer vestigingen in de Baltische staten en in landen als Polen, Hongarije, Roemenië en Griekenland. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-03-2022
Hulpgoederen.jpg

K&DTC Groep intensief bezig met hulptransporten

Koning & Drenth BV en DTC Surhuisterveen BV hebben twee combinaties uit de planning vrijgemaakt voor…
Nieuws
01-03-2022
DAF_CF_Army_truck_-1400_1.jpg

Maak geen foto's van militaire transporten!

Momenteel zijn er allerlei militaire transporten onderweg naar het Oosten van Europa. Het Poolse leger roept…
Nieuws
07-03-2022
Duitsland-parkeren_LR.jpg

Behandel chauffeurs uit Rusland, Belarus en Oekraïne normaal

Nu de oorlog is wat het is, rijden er her en der nog trucks uit Rusland, Belarus en Oekraïne…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.